Головнокомандувачу ВМС Франції повністю показали новітній російський Stealth-корвет проекту 20380

IMG_0884Головнокомандувач ВМС Франції адмірал Бернар Рожель 3 липня в рамках Шостого Міжнародного військово-морського салону, що відкрився 3 липня в Санкт-Петербурзі, відвідав новітній російський Stealth-корвет «Жвавий» (рус. «Бойкий») проекту 20380.

Головкому французького флоту на борту корвета ВМФ Росії зустріли командир корабля «Жвавий».

Адмірал Бернар Рожель оглянув корабель, в тому числі його внутрішні приміщення. Командир корвета провів для почесного гостя екскурсію у артилерійської гармати.

Нагадаємо, корвет «Жвавий» 16 травня увійшов до складу з’єднання надводних кораблів Балтійського флоту. Корабель закладений на «Північній верфі» в липні 2005 року і спущений на воду 15 квітня 2011 року.

Корвети проекту 20380 призначені для дій в ближній морській зоні і ведення боротьби з надводними кораблями і підводними човнами супротивника, а також для артилерійської підтримки морського десанту.

Шостий Міжнародний військово-морський салон проходить в Санкт-Петербурзі на території виставкового комплексу «Ленекспо» з 3 по 7 липня. У роботі салону беруть участь 458 компаній, з них 89 — іноземні компанії з 30 країн. Підтверджено прибуття 71 офіційних делегацій з 50 країн.

Фото: flot.com